Digitális témahét – 1.b

Az 1.b. osztályban a mai nappal indult a témahét. Nagy készülődés előzte meg, de megérte.
  • A mesék világával ismerkedtünk meg, ezt követően készítették el a tanulócsoportok a gondolattérképet papírra. Majd a csoportok egymással együttműködve, közösen elkészítettük a nagy, közös gondolattérképet.
  • Következő tevékenység a “Túl az üveghegyen” címmel plakát elkészítése volt.Előtte megalakítottuk a csoportokat puzzle segítségével.  A gyerekek nagyon aktívan, lelkesen, kreatívan alkották meg az elképzelésüket a mesékről általában.
  • Aztán megismerkedtek a két mesével: Az égigérő paszuly és a Tulipánná változott királyfi történetével.
  • A megértés elősegítéséhez elkészítették a vázlatkört.
Aztán jól el is fáradtunk, de csak mára, mert holnap folyt. köv. 🙂
A 2. nap: A napot a mesék elsődleges megértésével kezdtük. A kérdésekre word dokumentumban dolgoztak a gyerekek. Idmerkedtek az egér használatával és néhány alapvető szövegszerkesztési elemmel. Az angol órát is sikerült digitalizálni, megpedik a szövegszerkesztő használata közben, átismételhették a számokat, színeket és gazdagodott közben a tanulók angol és magyar szókincse is. Folytatódott a két mese feldolgozása, az események időrendi sorba állításával és a képhez tartozó mondat párosításával. A gyerekek saját eszközeikkel is igyekrztek dokumentálni a nap történéseit. Ma is sűrű és aktív napunk volt, de nem adjuk fel. smile hangulatjel
3. Nap A napot a Redmenta webteszttel indítottuk, csoportokban oldották meg a feladatokat. Ezután a LAPODA MESE rajzoló program segítségével készítettek illusztrációt a mesékhez. Majd dramatizálták a kiválasztott jelenetet a csoprtok. Közben nagyon jól szórakoztunk. A nap végén elkészítették a gyerekek a diafilmet PowerPoint programban. A feltöltött képeikhez animàciókat készítettek, majd következett a vetítés. A csoportok megnézték egymás alkotásait. A projekt zárásaként hangulatjelentéssel mondtak véleményt az elmúlt napokról. Igazán jól sikerült a témahét, sok új dologgal ismerkedtek meg a gyerekek és pedagógusok egyaránt.
A Projekttémák adaptáltak. Az eredeti dokumentáció megtalálható a www.dth2016.hu oldalon.