Adventi vásár

Advent az év egyik legcsodálatosabb időszaka, a reményteli várakozás ideje.

 Az ünnepre való hangolódás része a karácsonyi zene, a karácsonyfa állítás, a díszítés, az ajándékozás. Ezt a hangulatot szerettük volna mi is megteremteni, mikor megrendeztük iskolánkban az első karácsonyi vásárunkat.

Az osztályfőnökök vezetésével a tanulók hetekig készültek erre az alkalomra. A délutáni szabadidejüket áldozták fel, hogy szebbnél szebb ajándékok kerüljenek a vásárlók elé. A vásárt iskolánk földszintjén rendeztük meg. A folyosókat megtöltötték a szépen feldíszített standok, ahová a tanulók munkái mellett a szülők, nagyszülők által készített portékákat is kiállították  az osztályok. Jó érzés volt a gondos kezek által készített apró ajándékokat látni az asztalokon. Volt itt adventi koszorú, papírangyalka, díszdoboz, könyvjelző, gyertyatartó, horgolt párnácska, fürdősó, valamint mindenféle finomság: palacsinta, sütemény, forró tea is. Felsorolni sem tudom, mi mindent árultak diákjaink és a szülők ezen a délutánon. A lelkes vásárlók pedig örömmel válogattak a csodálatos alkotások között.

A rendezvény sikeréhez nagyon sokan nyújtottak segítséget. Köszönet a résztvevő diákoknak, szülőknek, nagyszülőknek és minden kedves látogatónak, vásárlónak.

Remélem, jövőre újra összegyűlhetünk ezen a napon!

Soltész Ferencné – alsó tagozatos munkaközösség vezető