Tájékoztató

Tisztelt szülők, gondviselők!

Budapest, 2020. május 21., csütörtök (MTI) – Sikeresnek és eredményesnek értékelte a koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális oktatást a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán elmondta, éppen ezért maradnak a “jól bevált” munkarendnél, így a nyári szünetig hátralévő időben folytatódik a digitális oktatás.

“Viszont azt a merev tiltást, ami március 14-el megszületett (…), feloldottuk június 2-től, azért, hogy ahol erre szükség van, ahol érdemes egy kiscsoportos vagy akár egyéni konzultációt, felzárkóztatást – a tanévzáráshoz szükséges találkozást – szervezni, ott ezt meg tudják tenni az intézmények” – emelte ki.

A diákokat nem dolgozatírásra várjuk az intézménybe, hanem ezt valóban lehetőségként kínáljuk. A szülők pedagógusok egyeztessenek az osztályfőnökökkel és a szaktanárokkal, és heti egy – egy személyes foglalkozásra az iskolában is sort lehet keríteni. A gyerekeknek nem kötelező a megjelenés az iskolában, de azoknak lehetőséget jelenthet a felzárkózásra, akik például valamilyen okból nem tudtak bekapcsolódni a digitális oktatásba, esetleg javítani szeretnének, jobb évvégi eredményt akarnak elérni!

Az iskolai megjelenéshez kérem a szülőket, gondviselőket, hogy gondoskodjanak a tanulók részére szájmaszk és gumikesztyűről!

Egyszerre egy tanítóhoz, vagy szaktanárhoz, 10 tanulót tudunk fogadni. A foglalkozások reggel 09.00 órától, 12 00 órig tarthatnak. Ha valaki 16 00 óráig kívánja a gyermeket felügyeletét az iskolában akkor a pedagógiai segítők fogják a felügyeletet ellátni.

Kérem, hogy az igényelt támogatás előtt feltétlenül vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökökkel!

 

Bőcs 2020 05 24.

Lipták Zsolt

igazgató