Beiratkozás

TISZTELT SZÜLŐ/ TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

Tájékoztatom, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára a KRÉTA rendszer felületén keresztül https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felületen van lehetősége.

Az online jelentkezés határideje:
2021. április 10. – 2021. április 16. 24:00 óráig

Az e-Ügyintézés felületen keresztül – regisztráció után – indíthatja a gyermek törvényes képviselője a beiratkozási folyamatot, mely során ki lehet tölteni a gyermek beiratkozáshoz szükséges adatait a rendszer által felkínált űrlapon. Emellett az egyes nyilatkozatok (törvényes képviselői nyilatkozat, etika és hit- és erkölcstan közötti választás) a rendszerből letölthetőek, és aláírás után a másolatok feltölthetőek. A gyermek lakcímkártyájának feltöltése feltétlenül szükséges.

 

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be a gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során. A beiratkozó gyermek körzetes iskoláját az alábbi keresőfelületen https://kir.hu/KIR2_KORZET_3h/Pub/Index, vagy a Miskolci Tankerületi Központ https://kk.gov.hu/beiskolazasi-korzethatarok-2021-2022  honlapján is megtalálják.

 

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor.

Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi (telefonon, 06 46 – 318 – 029 e-mailben, info@bocsiskola.hu Fodor Imréné iskolatitkár) az adott intézmény részére a visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi.

Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a BÁI felületen az  iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését  egy másik iskolába.

 

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

 

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-ána járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellettEz a következőképpen alakul iskolánkban:

A beiratkozás elvégzéséhez, kérem, előzetesen egyeztessenek kollégáinkkal. Az időpont egyeztetés, 2021. április 07 /szerda/ naptól lehet kezdeményezni.

 

A beiratkozás időpontjai:

Személyesen: 2021. április 15 – 16.

Online módon 2021. április 10 – 16. éjfélig

 

 

Hétfő – Csütörtök: 08. 00. – 15.00. óra

Péntek: 08. 00. – 14.

 

A személyes megjelenés esetén az ügyintézés az előzetes időpont egyeztetést követően a beiratkozási napokon, 08.00. – 18. 00. óra között történik.

Általános iskolai beiratkozás. 1 – 5 évfolyamra; Fodor Imréné iskolatitkár. Elérhetőségei:

tel: 06 46 – 318 – 029.

Online: info@bocsiskola.hu

 

            Művészeti Iskolai beiratkozás: kezdő évfolyamra; Győri Katalin adminisztrátor.

tel: 06 46 – 318 – 029.

Online: info@bocsiskola.hu

 

Kérem, hogy a minél kevesebb személyes találkozás érdekében, lehetőleg a beiratkozás idejére döntsék el, hogy a gyermeket etika/erkölcstan, vagy hittan oktatásra kívánja beiratni.

 

Hittan oktatás:

  • Református hittan
  • Katolikus hittan
  • Baptista hittan
  • HIT –Gyülekezete hittan

 

Tájékoztatom a tisztelt szülőt/gondviselőt, hogy ha fentebb látott hitoktatást nem tartja megfelelőnek, akkor a gyermeket etika/erkölcstanoktatásra kell beiratni!

 

Kérem, hogy a beiratkozásra hozza magával az alábbi iratokat.

 

  • Lakcímkártya
  • TAJ kártya
  • Óvodai iskolaérettsági vizsgálat eredményét igazoló irat.
  • Születési anyakönyvi kivonat
  • Szülő, vagy gondviselő tartós akadályozottsága esetén, belegyező nyilatkozat.

A járványhelyzetre való tekintettel kérjük, hogy az online beiratkozást részesítsék előnybe.

Személyes ügyintézés esetén be kell tartani az intézményben érvényes egészségvédelmi protokoll előírásokat.

 

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek a gyermekek felvételéről és ezután küldik el a tájékoztatásukat Önnek.

 

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika órát választja. A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan oktatásának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltünteti a honlapján.

 

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet a gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Miskolci Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 

 

Bőcs 2021 április 01.

 

 

                                                                                                          Lipták Zsolt

                                                                                                              igazgató